http://pdp.rs.ba/borenovi-odluka-suda-bih-ne-iznena-u/

Председник ПДП Бранислав Бореновић изјавио је вечерас у Београду да га апсолутно не изненађује одлука Апелационог већа Суда БиХ да одбаци жалбу Комисије за спровођење референдума у Српској на одлуку ЦИК БиХ да не уступи бирачке спискове и поручио да је то техничко питање које ће бити решено, а референдум о Дану Републике бити одржан.
Бореновић је рекао да је Комисија за спровођење референдума у Републици Српској знала да ће овакав одговор уследити, те да сада треба да ради на стварању техничких предуслова да се обезбеде спискови.

– Што се тиче нас политичких структура ми смо дали Комисији да то уради и очекујемо да ће спискови бити спремни, те да ћемо бити потпуно спремни да изађемо на референдум и у складу са бирачким списковима да изнесемо став о Дану Републике Српске – поручио је Бореновић.

Према његовим речима, излазак на референдум је неупитан, а одлука Народне скупштине Републике Српске о одржавању референдума се мора испоштовати.

– Ја сам гласао за то у Народној скупштини Републике Српске. За мене је то одлука која се мора испоштовати. То је процес, став Народне скупштине Републике Српске и ту нема места за политиканство. Он је такав да обавезује све нас да га проведемо до краја – нагласио је Бореновић.

Он је додао да свако ко је мислио да ће са одлуком о референдуму правити неку врсту политизације – веома греши.
Апелационо Веће Суда БиХ одбацило је данас као недопуштену жалбу Републичке комисије за спровођење референдума на одлуку Централне изборне комисије БиХ, којом је одбијен захтев за уступање Централног бирачког списка за провођење референдума у Српској.

Референдум о Дану Републике заказан је за 25. септембар.

Повезане вијести:

ПДП