http://pdp.rs.ba/borenovi-novi-lider-pdp-ivani-ostaj/

Бранислав Бореновић нови је предсједник Партије демократског прогреса, а досадашњи страначки лидер Младен Иванић остаје њен почасни предсједник.

Након данашњег 7. Сабора ПДП-а, Бореновић је рекао да ће основни циљеви ПДП у наредном четворогодишњем раду бити економски опоравак, одлучна борба против корупције и криминала, заустављање одумирања нације, односно подстицање повећања наталитета у Српској.

IMG_3135

“Међу задацима су борба против тероризма и екстремизма. Учинићемо све да имамо савршену организацију, да сваки члан ПДП-а може дати корисну сугестију како бисмо направили врло битна рјешења за будућност Републике Српске”, рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

“Српска мора боље”, рекао је Бореновић послије сабора, истичући да ПДП интересује преузимање Владе Републике Српске, што прије то боље, а најкасније 2018. године.

Интерес ПДП је да заједно са Савезом за промјене заједнички наступе на локалним изборима, нагласио је Бореновић.

Досадашњи предсједник странке Младен Иванић одлучио је да се поново не кандидује за лидерску функцију, а допринос ПДП-у у наредном периоду даће као почасни предсједник. Иванић је рекао да је изабрао прави тренутак да вођење партије препусти једној новој генерацији.

„Показало се да је то партија издржала без турбуленција, да је добила нову енергију, а ми дугогодишњи чланови ћемо и даље бити ПДП-ови и својим знањем помоћи новим лидерима да усмјере партију“, поручио је Иванић.

То је, каже, ПДП издржао без турбуленција, а добили су у руководству једну нову енергију.

Mladen

Генерални секретар ПДП Игор Црнадак рекао је током представљања Извјештаја о раду партије између два сабора да се показало да је ПДП био у праву и да само уједињена опозиција у Републици Српској води ка успјеху.

„Опозиција је погријешила на локалним изборима у Бањалуци 2012. године. Вријеме је да се исправи грешка“, поручио је Црнадак.

Igor Crnadak sabor

На данашњем сабору изабрани су и нови чланови Главног одбора, Надзорног одбора и Статутарне комисије, усвојен је Статут ПДП, те Програмска опредјељења и Декларација о принципима дјеловања Партије демократског прогреса.

Statut

Сабору су присуствовали и представници странака Савеза за промјене, представници странака чланица Еврпопске народне партије из БиХ, представници Српске напредне странке из Србије, а видео-поруком учесницима сабора обратио се и предсједник Европске народне партије Џозеф Дол.

Cavic Tadic

HDZ

SNS SrbijaEPP video poruka

Повезане вијести: