http://pdp.rs.ba/borenovi-nismo-trebali-stati-na-majs/

„Морамо бити искрени и погледати се у очи, да видимо шта смо спремни да дефинишемо као заједничке циљеве. Када се прихватимо неких активности морамо их спровести до краја. Имали смо велика очекивања грађана када су били мајски протести. Мислим да тада нисмо требали стати када је у питању изражавање незадовољства грађана РС“, истакао је Бранислав Бореновић, лидер Партије демократског прогреса

Коментаришући увијерење Савеза за промјене да ће грађани Српске показати да се не могу преварити с нечим што је већ прочитана прича и чињеницу да је СНСД ипак побједник ових избора, Бореновић је рекао да је Додик врло вјешто искористио одређене политичке теме.“Скренуо је пажњу грађана много боље него што смо ми наметали економске теме и поново је манипулацијом добио подршку, али борба се наставља, иде друго полувријеме. Ми смо свјесни одређених грешака које смо чинили у кампањи и све ћемо учинити да до 2018. године будемо јачи и да тада однесемо побједу те коначно кажемо да је крај режима Милорада Додика“, каже Бореновић.

„Показало се да су ове све само нису били локални избори“, додао је предсједник ПДП-а.

„Говорило се о темама које немају везе са локалним изборима, а Додик и владајућа коалиција су искористили причу везану за одлуку Уставног суда БиХ, посебно референдум који смо и ми подржали знајући да ће имати утицај на локалне изборе, али нисмо знали да ће толико утицати на изборни резултат“, појаснио је.

Када је ријеч о анлизи постигнутих резултата Бореновић каже да ПДП може бити задовољан са укупним бројем гласова које су добили, али не може бити задовољан када је у питању избор за начелнике и градоначелнике.

Казао је да ће Савез за промјене наставити да буде досљедан и говориће о темема које су битне за грађане Републике Српске и покушати стварати политички амбијент да се што мање говори о тешким политичким темама које стварају забуну код грађана.

Мишљења је да опозиција није смјела стати на мајским простестима.

„Морамо бити искрени и погледати се у очи, да видимо шта смо спремни да дефинишемо као заједничке циљеве. Када се прихватимо неких активности морамо их спровести до краја. Имали смо велика очекивања грађана када су били мајски протести.  Мислим да тада нисмо требали стати када је у питању изражавање незадовољства грађана РС“, казао је Бореновић.

„Потребно је вршити неку врсту позива према правосудним институцијама да одређене случајеве доведу до краја те кажу да ли је било криминала или не, односно да се каже гђе је новац грађана РС завршио. У двије године објавили смо преко 150 афера са врло јасним документима како је из Републике Српске узето преко три милијарде марака. За тај новац се могло исплатити шест милиона пензија, а све је то кроз криминалне активности узето од грађана РС и на то се морају дати одговори“, додаје.

Бореновић је упитан и да прокоментарише јавну подршку Милорада Додика политици ПДП-а, која је неколико пута изазавала спекулације у јавности о могућој коалицији СНСД-а и ПДП-а.

„Било какве похвале неће промјенити политику ПДП-а, немамо намјеру улазити у труле коалиције како бисмо нарушили нашу основну политику, а то је економски опоравак Републике Српске. Никаква врста политичке трговине неће бити могућа када је у питању ПДП, јер он није на продају нити ће то икада бити“, јасан је био Бореновић.

Најавио је и састанак са новоизабраним предсједникм СДС-а Вукотом Говедарицом.

„Са господином Говедарицом имам изузетне односе, градимо међусобно повјерење унутар опозиције и добро је да се ствара атмосфера у којој ћемо градити добре политике. Мислим да ће сарадња бити одлична као и почетак једног успјешног периода за опозицију, а резултат тога ће бити побједа на изборима 2018. године“, закључио је Бореновић за ТВ1.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно