http://pdp.rs.ba/borenovi-nemam-nikakve-veze-sa-novom/

Оснивање нове политичке опције на нивоу цијеле БиХ тема је која је посљедњих седмица привукла много пажње на бх. политичкој сцени.

Стим у вез појавило се и име Бранислава Бореновића, предсједника Партије демократског прогреса (ПДП).

Немам везе с тим. Ако је ико нова политичка опција то је ПДП. Нема ни годину дана како сам преузео странку која је модерна, добра и чиста. Моје име је вјероватно неко у усхићењу казао као неки примјер. То би било и нелогично”, рекао је Бореновић за Н1.

Бореновић је казао да живимо у демократском друштву и да је добро да постоји довољан степен демократизације и да се људи одлучују креирати политичке странке.

“Нисам сигуран да је могуће да нова политичка странка дјелује на нивоу цијеле БиХ. Имали смо неколико неуспјешних покушаја таквих политичких странака. Мислим да треба стварати амбијент гдје ће се на бази међусобног повјерења политичара који представљају народе, ентитета и групације људи успоставити сарадња, а не стално гледати ко ће кога преварити”, казао је Бореновић.

Он је додао да су се ‘у ФБиХ десиле ствари које се нису десиле у РС-у, а то је да су многи независни кандидати за начелнике и градоначелнике однијели побједе, што показује демократизацију односа унутар Федерације БиХ’.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно