http://pdp.rs.ba/borenovi-joksimovi-eva-o-evropskim/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је, као представник одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске разговарао са министарком без портфеља у Влади Србије задуженом за европске интеграције Јадранком Јоксимовић о европским интеграцијама и регионалним питањима.

Бранислав Бореновић је похвалио активности Владе Србије и премијера Александра Вучића на унапређењу односа у региону, оцењујући да је Србија показала својим делима, доследношћу и јасним порукама да је промотер стабилности на Балкану.

Јадранка Јоксимовић је истакла да се регонална питања налазе високо на листи приоритета спољне политике Србије, што је и јасно показано у претходном периоду кроз активно ангажовање Владе Србије по питању унапређења односа у региону, као и његове стабилности, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Говорећи о односима Србије и БиХ, Јоксимовићева је истакла да Влада Србије сарађује са свим актерима политичког деловања у БиХ и Републици Српској, јер је то у општем интересу наших грађана.

Изразио је очекивање да ће досадашња добра сарадња између парламената Србије и Републике Српске, а посебно сарадња између надлежних одбора који се баве процесом европских интеграција, бити настављена и у будућности.

Бореновић је истакао да је БиХ испунила све предуслове да у 2017. години добије статус кандидата за чланство у Европској унији.

Саговорници су се сложили да је процес европских интеграција и регионалне сарадње од кључне важности за стабилност и напредак региона и истакли важност сталног унапређивања међуинституционалне сарадње на свим нивоима.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно