http://pdp.rs.ba/borenovi-izborni-programi-moraju-da/

Конкретни програми за бољи резултат

Бореновић је у Братунцу разговарао са кандидатима ПДП-а за начелничке општина, носиоцима изборних листа и предсједницима општинских одбора ПДП-а из изборних јединица шест и седам. Разговор је  о програмима са којима крећу у предизборну кампању.

Он је изјавио новинарима да је на састанку било ријечи и о актуелним политичким дешавањима у Републици Српској и БиХ и изразио очекивање да ће ова странка забиљежити много бољи изборни резултат у ове двије изборне јединице него на претходним изборима, што се посебно односи на регију Бирач гдје је, како је истакао, значајно оснажено чланство ПДП-а.

Кредит ММФ-а није намјењен за реформе

Говорећи о одгађању кредитног аранжмана са ММФ-ом, Бореновић је оцијенио да је то показало да је „договор с ММФ-ом био политичко, а не финансијско и реформско питање“.

„Кредит од ММФ очекивао се за гашење буџетске кризе, а не за реформе за шта је требало да буде кориштен“, каже Бореновић.

Он је рекао да је чудно да су представници ентитета и БиХ били постигли договор о потписивању тог споразума и да су представници Републике Српске потписали прије представника Федерације БиХ и Савјета министара, што, према његовом мишљењу, говори да је много већа криза у буџету Српске него у другом дијелу БиХ.