http://pdp.rs.ba/borenovi-i-kandidati-za-odbornike-da/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и кандидати за одборнике у Скупштини града Бањалука, међу којима је и предсједник Удружења добровољних давалаца крви града Бањалука Ђуро Ожеговић, даровали су данас крв у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске у Бањалуци.

Иницијатор акције, хуманитарац Ђуро Ожеговић, који је и потпредсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и једини члан из РС у хуманитарном удружењу из Србије „Од срца“ каже да је разлог акције стални недостатак залиха крви у РС, свих крвних група.

„Изборна кампања јесте у току, али управо зато хтјели смо да покажемо, на конкретном примјеру, да није довољно само говорити на трибинама. Овдје су данас људи који крв не дају први пут. Од 27 људи који су данас дошли, 17 их је даровало крв, осталима није дозвољено због ситних здравствених проблема, али акцију настављамо и сутра, када ће нам се прикључити још чланова“, рекао је Ожеговић.

Међу бројним доборовољним даваоцима крви у Партији демократског прогреса, 11 их је даровало крв више од 50 пута.

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић, који је и сам више пута даровао крв, прикључио се акцији како би промовисао хуманитарне активности својих чланова.

Акција добровољног давања крви биће настављена и сутра, а ПДП и Удружење добровољних давалаца крви РС позивају Бањалучане, као и становнике других градова, да се у наредном периоду одазову апелима Завода.

Повезане вијести:

ПДП