http://pdp.rs.ba/borenovi-i-ivani-u-glamochu-zhivot-srb/

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић изјавио је данас да постоји опасност да у Гламочу нестане српског народа који у тој општини живи у стању у којем нема перспективе.

Он је на страначкој трибини у Гламочу рекао да се становништво суочава са великим егзистенцијалним проблемима, а нема ни наставника српског језика у овом мјесту који би предавао српској дјеци, којих је стотињак у овдашњој основној школи.

„Људи који овде живе преварени су од актуелне локалне власти које нису учиниле ништа да би овај народ овдје живио боље. Овом народу треба помоћи, овдје треба да се укључе све институције, а посебно Влада Републике Српске која има капацитете и могућност да им помогне са финансијском подршком“, рекао је Бореновић.

Он је навео да међу грађанима Гламоча влада чак и страх.

Бореновић је изнио и очекивање да ће ПДП направити добар изборни резултат у овој федералној општини и да ће у се у локалној скупштини залагати за истинске интересе становника Гламоча.

На овом страначком скупу био је и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, који је заједно са Бореновићем обишао тамошњи манастир гдје је указано на велики погром над Србима у овом крају од усташа у Другом свјетском рату.

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно