http://pdp.rs.ba/borenovi-dodik-je-izgublen-u-prostor/

Додик је терет и мора ићи

Предсједник Републике Српске Милорад Додик полупао је лончиће и потпуно се изгубио у времену и простору. Што прије оде са власти биће боље за Републику Српску – рекао је данас предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. Ово је реакција на јучерашње Додикове оптужбе да су опозиција у Српској и Савез за промјене издајници.

Предсједник Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик постао је огроман терет за грађане Републике Српске и њихову будућност – каже Бореновић.

„Додик нам час свашта нуди, па тврди да смо заштитиници, а сада издајници. Он је полупао лончиће и потпуно се изгубио у времену и простору. што прије оде са власти биће боље за Републику Српску“, сматра лидер ПДП-а.

Могући нови протести

Осврћући се на неиспуњене захтјеве опозиције са протеста, одржаног 14. маја у Бањалуци, Бореновић поручује:

„Још увијек дајемо довољно времена Влади да испуни захјтеве који су оправдани, захтјеви грађана, и спремни смо да сачекамо неколико мјесеци. Не искључујемо могућност нових протеста. Морамо ослободити Републику Српску од криминалне, корумпиране и мафијашке власти“, категоричан је Бореновић.

Живот на кредит

Власт СНСД-а довела је Републику Српску у велику опасност, јер 40 одсто буџета одлази на кредитно задужење – тврди Бореновић.

„Процјене говоре да ће следеће године свака друга марка из буџета ићи за враћање кредита. То је катастрофа, банкрот, ликвидација“, упозорава предсједник ПДП-а и напомиње да одговорност за то сноси искључиво владајући СНСД.

Повезане вијести: