http://pdp.rs.ba/borenobicborenovi-pobijedi-emo-na-izborima/

Бањалука жели промјене на наредним локалним изборима, изјавио је данас предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изразивши увјерење да ће заједнички кандидат опозиције у октобру преузети власт у највећем граду Српске.

Иако још није потврдио име опозиционог кандидата на изборима, Бореновић је најавио да ће се то знати у наредних неколико дана, с тим да ће свака странка Савеза за промјене имати своју одборничку листу.

“Без обзира да ли ће кандидат за градоначелника бити Драган Чавић или неко други, имаће снажну подршку ПДП-а, јер Бањауци требају промјене и нова власт”, казао је Бореновић.

Увјерен је у јачање странке у Бањој Луци те да ће имати најмање пет одборничких мјеста у Скупштини града.

Бореновић је новинарима уочи конвенције Градског одбора ПДП-а Бања Лука казао да је стање у том граду тешко, те да је само по броју становнику највећи, али да по свим другим показатељима заостаје за многим градовима у региону.

Да Бањулуку треба уредити као модеран урбани центар, сматра и предсједник бањалучког ПДП-а Зоран Талић, најављујући да ће, између осталог, увести и функцију градског менаџера за привреду, који ће отворено разговарати с потенцијалним инвеститорима.

Повезане вијести: