http://pdp.rs.ba/bilateralni-sastanci-ministra-crnadka-u-kuvajtu/

У оквиру Министарског састанка Глобалне коалиције за борбу против ИСИЛ-а у Кувајту, који се завршава данас, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак имао је билатералне сусрете са министрима иностраних послова Републике Турске Мелвутом Чаушоглуом, Грузије Микејлом Јанелизеом и Мађарске Петером Сијартом.

Током разговора са турским министром Чаушоглуом, министар Црнадак је потврдио одржавање министарске трилатерале БиХ-Хрватска-Турска у Мостару 28. фебруара 2018. године, на којој ће главне теме бити јачање економске сарадње и припрема предсједничке трилатерале, која је такође планирана у овој години.

Министар Чаушоглу је потврдио да је Турска веома задовољна недавно одржаним састанком предсједника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердоан, предсједника Републике Србије Александра Вучића и члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића и поновио да је Турска спремна да подржи оба правца пута Сарајево-Београд, како је дефинисано на састанку.

Током састанка са грузијским министром иностраних послова Микејлом Јанелизеом доминирала је тема његове посјете Босни и Херцеговини, која је планирана за март, док је на састанку са мађарским министром иностраних послова Питером Сијартом још једном потврђено његово учешће на међународној министарској конференцији посвећеној европским интеграцијама, која ће се одржати крајем фебруара у Бањалуци.

 

Канцеларија за односе са јавношћу.

Повезане вијести:

ПДП