http://pdp.rs.ba/anketa-portala-vijesti-ba-ivani-najb/

Судећи по резултатима анкете проведене на порталу вијести.ба, показало се да је прича Милорада Додика о јачању Републике Српске на штету институција БиХ празна и без ефекта.

Наиме, портал вијести.ба објавио је резултате анкете у којој је учествовало нешто мање од 25.000 посјетилаца портала из Федерације БиХ а питање у анкети било је Ко је већа опасност јачања Републике Српске на штету БиХ?

Као понуђени одговори били су кандидати позиције и опозиције у РС за фукнције Предсједника РС (Милорад Додик и Огњен Тадић), те српског члана Предсједништва БиХ (Жељка Цвијановић и Младен Иванић).

Резултати показују управо супротно од онога што актуелна власт у РС упорно покушава да пласира становништву јер чак 40.9 одсто грађана Федерације БиХ који су учествовали у анкети сматра да би Младен Иванић допринео јачању Републике Српске. Слиједи га Огњен Тадић са 34.07 одсто гласова, док је Жељка Цвијановић добила тек 16.74 одсто гласова.

Занимљиво је да је Милорад Додик, који се у јавности представља као једини чувар Републике Српске добио свега 8.29 одсто гласова, што јасно показује да га грађани Федерације Босне и Херцеговине виде као најмању пријетњу јачању Републике Српске.

Јасно је да у празну причу Милорада Додика више не вјерују ни у Федерацији БиХ, а камоли грађани Републике Српске који су на својој кожи осјетили резултате Додикове вишегодишње пљачке РС.