http://pdp.rs.ba/ako-nekome-zafali-dlaka-dodik-je-kriv/

Контрапротести су политички хир Милорада Додика, сматра Бранислав Бореновић, предсједник Партије демократског прогреса (ПДП), који се данас обратио медијима у вези суботњих протеста опозиције у Бањалуци.

Представници опозиције у РС, окупљени испред Савеза за промјене, обратили су се медијима поводом заказаних протеста опозиције у суботу, те су исказали свој став у вези најављених контрапротеста власти, који се одржавају у исто вријеме.

Бранислав Бореновић је казао да су контрапротести власти заправо само политички хир Милорада Додика и да су сви људи у РС таоци његове политике.

„Ми то нећемо бити. Ми смо све одрадили за организацију протеста и желимо да они који обезбјеђују протесте – свима обезбједе иста права“, казао је Бореновић, додавши: „Ако се неко закашље или му зафали длака с главе – Милорад Додик ће бити одговоран, јер је створио беспотребне тензије са људима око себе“.

Све ћемо учинити да скуп прође безбједно, казао је Бореновић, позвавши грађане на „празник демократије“ који почиње у 12:00 сати у парку Младен Стојановић у Бањалуци.

„Наши ставови су легитимни, а не интересује ме шта су ставови контрапротеста. Неће нас моћи заплашити смицалицама и манипулацијама“, казао је Бореновић.

Он је на крају додао да су МУП-у поставили питање о безбједоносној проћени сазивање контрапротеста – те да ли су то питање они поставили Додику: „Сви су слегнули главом и сматрају да је то политичка одлука. Полиција је требала реаговати на контрапростесте. Ситуација је специфична јер је ово политички хир Милорада Додика“.

Повезане вијести: