http://pdp.rs.ba/afere-26-30-odlichni-poslovi-sinova-k-erki/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Двадесет шест

„Непотизам као правило понашања власти“

Небојша Радмановић, бивши члан Предсједништва БиХ из Републике Српске и предсједник Извршног одбора СНСД, данас делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ и потпредсједник СНСД – његов зет је дугогодишњи главни савјетник у кабинету свог пунца Небојше Радмановића.

Од прошле године, зет је и сувласник приватне хидроелектране Жираја код Теслића. Зетова мајка (Радмановићева прија) је директор Електрокрајине која купује струју од малих хидроелектрана у РС (дакле и од свог сина).

 

АФЕРА „Двадесет седам“

„Непотизам као правило понашања власти“

Жељка Цвијановић, предсједник Владе РС и потпредсједник СНСД – њен супруг је био генерални директор градског Завода за изградњу Бања Лука, једног од највећих  предузећа за  планирање простора, пројектовање и изградњу у Републици Српској.

За вријеме њеног мандата на премијерској функцији, син је запослен у “Електропреносу БиХ“ и поред чињенице да стотине других младих образованих људи нису могле добити посао на конкурсу за радно мјесто у овој јавној компанији

 

АФЕРА „Двадесет седам“

„Непотизам као правило понашања власти“

Никола Шпирић, бивши министар финансија БиХ, тренутно делегат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и потпредсједник СНСД – његов син, дипломата на позицији првог секретара Амбасаде БиХ у Републици Србији.

 

АФЕРА „Двадесет осам“

„Непотизам као правило понашања власти“

Зоран Тегелтија, министар финансија у Влади РС и члан Предсједништва СНСД – супруга, помоћник министра трговине и туризма у Влади Републике Српске, задужена за ресор трговине; – зет запослен у “Електропреносу БиХ“ и поред чињенице стотине других младих образованих људи нису могле добити посао на конкурсу за радно мјесто у овој јавној компанији.

 

АФЕРА „Двадесет девет“

„Непотизам као правило понашања власти“

 

Душанка Мајкић, делегат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и члан Главног одбора СНСД – син, помоћник директора Пореске управе Републике Српске.

 

АФЕРА „Тридесет“

„Непотизам као правило понашања власти“

Војин Митровић, посланик у Народној скупштини Републике Српске – син запослен као економски савјетник у Кабинету предсједника Републике Српске Милорада Додика, као директан резултат преласка у СНСД Војина Митровића, посланика у Народној скупштини РС изабраног на листи НДП-а.

И поред чињенице да је у Републици Српској више пензионера него запослених, да је на Бироу за запошљавање преко 150.000 људи, да је највећи број младих са завршеним факултетом који чекају своје радно мјесто, да сваке године између 7.000 и 8.000 грађана Српске одлази у иностранство у потрази за послом, то не спречава владајућу гарнитуру да привилегије власти и благодети добрих позиција, уносних радних мјеста и пословних комбинација користи само за себе и чланове својих породица.

Повезане вијести: