http://pdp.rs.ba/afera-uionevi-ena-drskost-shpiri-a-i-d/

Поводом вијести коју су објавили поједини медији о улози Николе Шпирића, министра финансија БиХ и потпредсједника СНСД-а, у пљачки која се годинама одигравала у Управи за индиректно опорезивање БиХ, Партија демократског прогреса указује на дрскост и невиђену похлепу коју су исказивали Шпирић, Додик и други који су укључени у ову аферу.

Улога Николе Шпирића у незаконитом запошљавању, незаконитом поврату ПДВ-а и у вишемилионским махинацијама при царињењу шећера мора бити разоткривена, као и свих осталих, јер је очигледно да се иза националистичке реторике политичара крила добро осмишљена пљачка коју су организовали високи функционери из оба ентитета.

ПДП позива Тужилаштво БиХ да објави све детаље ове велике афере, како би грађани знали да ли на изборима гласају за поштене и честите људе или за оне који само размишљају како да још украду и како да купе нови стан у Бечу или вилу на Азурној обали.

Подаци о пљачки у Управи за индиректно опорезивање БиХ, која је незабиљежена на овим просторима, потврђују раније најаве да ће народ у Републици Српској, као и у Федерацији БиХ, бити шокиран кад коначно сазна колико је новца украдено и колико су се појединци из власти обогатили.

Повезане вијести: