http://pdp.rs.ba/afera-tri-privatizatsija-hidrogr/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Тражимо да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, неодговорног и непотистичког понашања.

 АФЕРА „ Три“

„Хидроградња“ Пале

 

Позивамо да се истражи приватизација предузећа „Хидроградња“ Пале, коју је 2008. године купило предузеће „Интеграл“ за око два милиона КМ. „Интеграл“ је накнадно само дио „Хидроградње“ (Хотел „Панорама“ на Палама ) продао Министарству просвјете и културе РС за изградњу студентских домова на Палама за 5,5 милиона КМ. Након тога, уговор о приватизацији „Хидроградње“ је раскинут.

hotel-panorama

Тражимо истрагу самог процеса приватизације „Хидроградње“ и посебно трансакција које су услиједиле након приватизације, као и осталих аспеката овог случаја, јер су очигледње сумње да се ради о почињењу низа кривичних дјела, са огромном штетом по Републику Српску.

Штета по буџет Републике Српске 3.500.000 КМ или 10.937 просјечних пензија

Напомињемо да је Партија демократског прогреса још 31.јануара 2013. године на својој сједници Предсједништва донијела одлуку о подношењу кривичне пријаве против предсједника Владе РС, министара у Влади РС и других одговорних лица за овај случај, што је након неколико дана и учињено поднеском у Тужилаштву Републике Српске. Дописом од 19. фебруара 2013. године главни окружни тужилац нас је обавијестио о пријему кривичне пријаве, те да је пријава прослијеђена на поступање Комисији за ревизију приватизације. До данас са овом кривичном пријавом није урађено ништа.

Повезане вијести: