http://pdp.rs.ba/afera-sedam-shest-miliona-km-za-nepo/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног,нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Седам“

„Расходи за стручне услуге 2011. године“

Какви су ефекти и за које потребе су утрошена средства Министарства за економске односе и регионалну сарадњу РС са буџетске ставке „потрошачка јединица 412700 – расходи за стручне услуге“ 2011. године у износу од 6.002.000 КМ?

Овај износ је исплаћен из Буџета Републике Српске за 2011.годину који је усвојен у децембру 2010. године, а да ни до данас није познато, тачније – никада није одговорено на званичан упит скупштинског одбора гдје је овај новац и за које намјене је утрошен.

Штета за буџет Републике Српске 6.002.000 КМ или 18.756 просјечних пензија

Одбор за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине РС донио је 26. децембра 2014. године, прије расправе о буџету за 2015. годину, једногласан закључак (за њега су гласали и чланови одбора из позиције и опозиције) којим се од Владе РС тражи детаљна информација о трошењу новца. Презицније, од Владе се тражи информација о утрошку средстава са ове потрошачке јединице у оквиру Министарства за економске односе и регионалну сарадњу РС за период 2010-2014. за сваку исплату појединачно.

Влада је, по Пословнику о раду НСРС, обавезна да на питање посланика и на захтјев одбора упути званичан одговор у року од 15 дана, али одговор није стигао. Из тог разлога Одбор је послао 16. марта ове године ургенцију за тражење одговора, али одговор није стигао до данас.

Dopis – zakljucak Odbora – urgencija za dostavu informacije
Dopis – zakljucak Odbora

RI022-11 ekonomski odnosi
RG001-12
RI027-13_Cyr ekonomskiodnosi

Повезане вијести: