http://pdp.rs.ba/afera-osamnaest-za-mlade-josh-294-000-km-o/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Осамнаест“

„Поновни бескорисни пројекат и злоупотреба младих“

Каква је корист од пројекта „Подршка омладинских организација и рад на стандардизацији омладинског рада“ за које је Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске 2009. године платило 294.000 КМ невладиној организацији Центар за комуникације Бањалука?

Упитност овог пројекта наведена је и у Ревизорском извјештају овог Министарства за 2009. годину.

Главни ревизор утврдио је много питања и неправилности приликом додјеле новца овој невладиној организацији. Довео је ову НВО у везу са Центром ѕа друштвена кретања из претходне буџетске године, које је основало исто лице, тачније – лични пријатељ и радни колега министра.

Ефекти ове студије за афирмацију подршке омладинском раду у РС су никакви.

Новац је највећим дијелом кориштен за исплату десетина хиљада личних хонорара, тако да се може оправдано сумњати да се овдје ради о класичном „прању“ буџетског новца у износу од 294 000 КМ.

Исто се десило и са студијом из 2008. године – „Пројекат потребе мобилности и учешће младих у афирмацији омладинског рада и организовања у РС“ за које је Министарство за породицу, омладину и спорт платило 199.000 КМ.

Тиме износ пројеката за младе, од којих млади нису имали никакву корист, износи укупно 493.000 КМ!

Штета за буџет Републике Српске 294.000 КМ – овим новцем би могло да буде стимулисано 100 школа спортова у РС по 3.000 КМ

*У прилог овим тврдњама је Извјештај о ревизији финансијских извјештаја Министартсва за породицу, омладину и спорт Републике Српске за период 01.01.-31.12.2009. године у којем ревизор износи тврдње о овом пројекту.

MPOS 2009 – revizorski izvjestaj

Повезане вијести: