http://pdp.rs.ba/afera-osam-umjesto-za-mlade-199-000-km-iz/

Партија демократског прогреса очекује од cвих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

 

АФЕРА „Осам“

„ Бескорисни пројекат и злоупотреба младих“

Каква је корист од – “Пројекта потребе мобилности и учешћа младих у афирмацији омладинског рада и организовања у РС’‘ који је Министарство за породицу, омладину и спорт 2008. године платило 199.000 КМ невладиној организацији Центар за друштвена кретања?

Упитност овог пројекта наведена је и у Ревизорском извјештају Министарства за 2008. годину којим је главни ревизор РС утврдио много питања и неправилности приликом додјеле ових средстава невладиној организацији Центар за друштвена кретања који је основао лични пријатељ и радни колега министра.

Никаквих ефеката ове студије није било за афирмацију омладинског рада и организовања у Републици Српској. Највећим дијелом средства су кориштена за исплату десетина хиљада личних хонорара тако да се може оправдано сумњати да се овдје ради о класичном „прању“ буџетског новца у износу од 199.000 КМ.

Штета за буџет Републике Српске 199.000 КМ или бесповратног подстицаја од 2.000 КМ за 100 школа спортова у цијелој РС

У прилогу ових тврдњи је Извјештај о ревизији финансијских извјештаја Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске за период 01.01.-31.12.2008. године гдје ревизор на 11. страни износи тврдње о овом пројекту.

Revizorski izvjestaj MPOS 2008

Повезане вијести: