http://pdp.rs.ba/afera-dvanaest-sumnivih-400-000-km-za-i/

Партија демократског прогреса очекује од cвих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Дванаест“

„ Пројекат сумњивог садржаја за 400.000 КМ“

 

Какви су ефекти и за шта су потрошена средства са посебне буџетске ставке 412900 “ – Пројекат “Stichting Srebrenica Historical Project“ Хаг за 2010. годину у износу од 400.000 КМ?

Штета за Републику Српску 400.000 КМ или финансијска подршка од по 4.000 КМ за 100 породица оптужених пред Хашким трибуналом

Ово је још један примјер трошења средстава без икаквог објашњења. Симптоматично је да је ово била посебна буџетска ставка једнако као трансфер Фонду ПИО или трансфер социјално угроженим становницима и слично, што говори да се овакав буџетски третман није могао догодити без сагласности кључних људи у владајућој коалицији.

Такође, никада није добијен одговор на посланичко питање о правдању, односно утрошку ових средстава и да се ова „нова“ буџетска ставка појављује у изборној години.

*У прилог овој тврдњи погледати Извјештај о ревизији Буџета за 2010. годину.
Revizija Budzeta za 2010.

Повезане вијести: