http://pdp.rs.ba/afera-deset-dva-miliona-km-za-strat/

Партија демократског прогреса очекује од cвих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Десет“

„Развојна стратегија од два милиона КМ“

 

Какви су ефекти и за шта су потрошена средства са посебне буџетске ставке 821700 – Израда стратегије развоја Републике Српске за 2009. годину у износу од 2.000.000 КМ?

Веома је интересантно видјети како су потрошени ови милионски износи, ко је радио стратегију, да ли је стратегија имплементирана и у којем обиму.

Штета за Републику Српску два милиона КМ или финансијска подршка од по 100.000 КМ за 20 најнеразвијенијих општина у РС

Данас је Република Српска економски, политички, али и стратешки у много тежем положају, задужење је веће за 2 милијарде КМ него 2009. године.

Број запослених је мањи за 65.000 хиљада него 2009. године, дефицити у фондовима су два пута већи него 2009. године, животни стандард много мањи јер је евидентан раст потрошачких цијена и цијене потрошачке корпе, реални износ плата и пензија самим тим испод нивоа од 2009. године.

Да ли је ово још једна потрошња из буџета без ефеката тј. још једно штетно дјеловање која су грађани платили?

*У прилогу овој тврдњи – усвојени Буџет Републике Српске за 2009. годину.

2009

Повезане вијести: