http://pdp.rs.ba/afera-93-platili-nepostojeci-software/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

 

АФЕРА „Девесет три

„Невидљиви софтвер за здравство“

 

Какви су ефекти куповине рачунарског софтвера за прикупљање и обраду података о корисницима опојних дрога за које је Министарство здравља и социјалне заштите, на основу рјешења министра од 30. децембра 2008. године требало да задужи 17 здравствених установа за софтвер у износу 28.080 КМ и опрему у износу 27.823 КМ?

С обзиром на то да добављач није испоручио ни софтвер ни опрему, извршено је искњижавање укњиженог софтвера, а уплаћена средства за софтвер и опрему нису враћена.

Све је то евидентирано у Извјештају Главног ревизора Републике Српске по извршеној ревизији Консолидованог извјештаја Буџета РС и ревизији финансијских извјештаја буџетских корисника РС за 2009. годину, а ревидираних у 2010. години.

Ревизорски извјештај 2009

aferaSOFTWAREfb

Повезане вијести: