http://pdp.rs.ba/afera-70-ponovo-stotine-hilada-maraka-z/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Седамдесет“
„ Курсеви страних језика“

Пракса расипништва из буџета у Републици Српској настављена је и 2010. године.

Партија демократског прогреса поставља питање – какви су ефекти и да ли је контролисан утрошак средстава за Пројекат “Курс енглеског језика“ за који је Министарство за породицу, омладину и спорт и у 2010. години исплатило приватном предузетнику, одноно приватној школи страних језика 260.960 КМ?

Штета за Републику Српску 257.352 КМ или стипендије од по 1.000 КМ за 260 студената

Непознато је на који начин су средстава додјељивана за ове намјене, да ли је био диригован Јавни позив, колико је било пријављених и какви су ефекти од утрошка ових средстава.

Исто се дешавало и претходних година. Учење енглеског језика јесте добродошло, али у овом случају (као и претходних година) није познато колико је полазника било укључено у овај пројекат и из којих општина. Самим тим, немогуће је процијенити и ефекте који су произашли из овог пројекта, као и бенефиције које би Српска требало да има од едукације непознатог особља.

Ово су само неке од чињеница које су спорне у случају оваквих пројеката.

И ово је, очигледно, још једна епизода СНСД-ових министара у трошењу или извлачењу народних пара кроз разне измишљене или „упитне“ тзв. пројекте.

Све је евидентирано и истакнуто у Извјештај о ревизији финансијских извјештаја Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске за период од 01.01. до 31.12. 2010. године.

Повезане вијести: