http://pdp.rs.ba/afera-65-predizborna-milionska-prevara/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Шездесет пет“
„Додикова предизборна превара – Комисија за ревизију приватизације потрошила милионе без ефеката“

Ко сноси одговорност за неуспјех Комисије за ревизију приватизације РС и потрошених вишемилионских износа за рад ове комисије?

Ревизија приватизације је предизборна превара СНСД и њеног предсједника Милорада Додика која је, иако је неупитна била подршка у Народној скупштини Републике Српске, доживјела потпуни фијаско са милионском штетом по буџет Српске, а да НИТИ ЈЕДАН УГОВОР О ПРИВАТИЗАЦИЈИ НИЈЕ РАСКИНУТ.

Главни Додиков „играч“ Борислав Бијелић је од 1.јуна 2006. водио Комисију за ревизију приватизације и имао на располагању неограничен износ народних пара за обрачун са политичким неистомишљеницима по налогу свог шефа Милорада Додика.

У одговору на посланичко питање Клубу посланика ПДП од 19. новембра 2008.године, Генерални секретаријат Владе РС признаје да је само у периоду од 1. јуна 2006. до 31. октобра 2008. Комисија за ревизију приватизације потрошила преко 600.000 КМ од чега:

216.050 КМ за накнаде члановима комисије,
14.000 КМ спољним сарадницима,
305.780 КМ подобним ревизорским кућама („Бест ревизор“ 160.290 КМ, „Адитон“ 145.490 КМ)
преко 50.000 КМ трошкова за дневнице, материјал, гориво и телефон,
преко 25.000 КМ пореза за накнаде…

Ако се узме у обзир да годишња накнада члановима Комисије и спољним сарадницима са трошковима дневница, горива и телефона износи скоро 150.000 КМ долази се до цифре од преко 1.500.000 КМ колико је „пропали“ пројекат „ревизије приватизације“ коштао грађане Републике Српске.

Није познато да ли и данас постоји Комисија за ревизију приватизације и да ли и данас иду исплате за неке од чланова Комисије и њено функционисање.

Повезане вијести: