http://pdp.rs.ba/afera-56-58-iz-budheta-pare-fudbalerima-iz-m/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРЕ „Педесет шест, педесет седам и педесет осам“
„Фудбалском клубу из родног села 160
.000 КМ“

Kao подршку Фудбалском клубу “Црвена земља – Нова Вес “ из Српца, Министарство за породицу, омладину и спорт је 2007. године уплатило износ од 58.253 КМ

Исто се десило и 2008. године – уплаћен је износ од 57.108 КМ.

Ситуација се понавља и 2009. године – уплата из Министарства за породицу, омладину и спорт у износу од 44.254 КМ.

Штета за Републику Српску 160.000 КМ или бесповратна подршка од по 2.000 КМ за 80 школа спортова за дјецу

Министар за породицу, омладину и спорт РС је непознатом клубу из свог родног села издашно давао сваке године десетине хиљада КМ, што је много више него издвајања за било који други спортски клуб.

На тај начин је потпуно приватизовао народни новац у буџету Министарства и без било каквог смисла трошио новац на овај фудбалски клуб.

Интересантно да су улагања у клуб још већа ако се узме у обзир да је у то вријеме директор Јавног предузећа „Српске шуме“ такође поријеклом из овог села, па се љубав према фудбалском клубу претворила у стотине хиљада потрошених пара…

Повезане вијести: