http://pdp.rs.ba/afera-54-stotine-hilada-maraka-za-uchene/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Педесет четири“
„ Курсеви страних језика“

Какви су ефекти и да ли је контролисан утрошак средстава за Пројекат “Курс енглеског језика“ за који је Министарство за породицу, омладину и спорт у 2008. години исплатило приватном предузетнику, одноно приватној школи страних језика 257.352 КМ?

Штета за Републику Српску 257.352 КМ или стипендије од по 1.000 КМ за 257 студената

Партија демократског прогреса пита – на који начин су средстава додјељивана за ове намјене, да ли је био диригован јавни позив, колико је било пријављених и какви су ефекти од утрошка ових средстава?

Ово је, очигледно, још једна епизода СНСД-ових министара у трошењу или извлачењу народних пара кроз разне измишљене или „упитне“ тзв. пројекте.

Непознато је колико је било укључено полазника у овај пројекат и из којих општина. Ово су само нека од питања на које нема одговора.

Све је евидентирано и истакнуто у Извјештају о ревизији финансијских извјештаја Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске за период од 01.01. до 31.12. 2008. године.

MPOS revizorski izvjestaj

Повезане вијести: