http://pdp.rs.ba/afera-44-studija-za-izgradnu-he-na-vrbas/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Четрдесет четири“
„Заборављена студија од 640
.000 КМ“

 

Каква је корист од студије рађене за потребе “Електропривреде Републике Српске“ – Хидро-информациони систем “Врбас“ и израда студије о могућности изградње хидроелектрана у дијелу слива ријеке Врбас у Републици Српској  висина средстава за реализацију студије 640.000 КМ?

Штета за Републику Српску 640.000 КМ или 2.000 просјечних пензија

Ова студија је једна у низу студија које су рађене за потребе Електропривреде од којих није било користи осим што су милионска средстава извучена из овог ресурса на којем су углавном радили једни те исти консултанти. Овај документ је израђен још у децембру 2010. године, а какав је ефекат данас, одговор је тешко добити.

Повезане вијести: