http://pdp.rs.ba/afera-42-propali-projekat-od-73-miliona-km/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Четрдесет два

Оснивање Нова Борја а.д. Теслић за 7.350.000 КМ

 

Шта се дешава са новоформираним предузећем Нова борја а.д. Теслић за које је Влада РС кроз стечај привредног друштва „Борја“ а.д. Теслић платила 1. јула 2009. године 7.350.000 КМ?

Шта се десило са реализацијом Уговора о продаји акција „Нова Борја„ а.д. Теслић привредном друштву „Интерлигнум“ д.о.о. Теслић чији је власник близак владајућем СНСД-у – који је закључен 15. јуна 2011. Године, а који није реализован више од годину дана и раскинут је крајем 2012. године?

Шта се дешава са радницима који су били запослени започињањем привредних активности у трећем кварталу 2010. године?

Шта се дешава са производњом у погону примарне прераде дрвета, производње фурнира и производње столица, шта се дешава са залихама сировина и готових производа као и са опремом која се налазила у привредном друштву?

Колика је данас вриједност „Нове Борје“ и да ли је потрошен износ од уплаћених 7.350.000 КМ народног новца увећан за обавезе по основу неплаћених пореза и доприноса и неисплаћених плата према радницима? Да ли је ово још једна штетна радња владајуће коалиције за коју нико неће никога учинити одговорним?

Штета за Републику Српску 7.350.000 КМ или 22.968 просјечних пензија

Оправданост улагања више од 7 милиона марака мора бити испуњена кроз привредне активности и одређени број запослених радника како би производни капацитети били стављени у пуни погон и на тај начин пунили буџете републике, пензијског и здравственог фонда, али и плаћали радници који раде у овим погонима.

Данас је ово још један у низу пропалих пројеката, преварених радника, осиромашених породица и потрошених милиона КМ који су могли бити искориштени на много ефикаснији и квалитетнији начин.

Повезане вијести: