http://pdp.rs.ba/afera-34-nikad-nisu-odgovorili-gdje-su-p/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

 

АФЕРА „Тридесет четири“

Још једна спортска ноћ – 450.000 КМ без фискалних рачуна“

 

Каква је корист од манифестације “Ноћ свјетских шампиона“ за које је Министарство за породицу, омладину и спорт 2009. године платило 450.000 КМ?

Након 2008. године када је за манифестацију истог карактера – „Ноћ свјетских шампиона“ – из буџета Српске плаћено 580.000 КМ, десило се исто и 2009. – што укупно износи 1.030.000 КМ!

ПДП поново пита – гдје су фискални рачуни и колику је корист од овог пројекта имала Република Српска?

Штета за Републику Српску  450.000 КМ или финансијска подршка у износу од по 4.500 КМ за 100 аматерских спортских клубова у РС

Иако је од Министарства за породицу, омладину и спорт тражена информација о утрошку средстава за ову „спортску манифестацију“ коју је подржало и неколико јавних предузећа, те град Бањалука, до дана данашњег нема одговора шта је то коштало више од пола милиона КМ, а плаћено је из буџета РС.

Познато је да је фискализација започела годину дана раније и да је обавеза организатора да кроз наплату улазница евидентира приход од продаје. Нијемо је остало и Министарство финансија на упит колико је уплаћено од улазница и осталих прихода по основу ПДВ-а и колико је Република Српска наплатила пореза за овај и претходни грандиозан догађај.

Невјероватно је да су се оволико велики износи уплаћивали за само један вечерњи борилачки меч и концерт, а да нема прецизног извјештаја нити износа пореске користи за буџет.

*У прилог овој тврдњи је Извјештај о ревизији финансијских извјештаја Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске за 2009. годину.
MPOS 2009 – revizorski izvjestaj

Повезане вијести: