http://pdp.rs.ba/afera-33-malverzatsije-namijenili-sko/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „Тридесет три

„Још један бескорисни пројекат и злоупотреба младих“

Каква је корист од пројекта „Млади као развојни потенцијал РС за које је Министарство за породицу, омладину и спорт 2009. године платило 200.000 КМ невладиној организацији Центар за друштвена кретања?

Упитност овог пројекта наведена је и у Ревизорском извјештају овог Министарства за 2009. годину.

Главни ревизор утврдио је много питања и неправилности приликом додјеле новца овој невладиној организацији. Довео је ову НВО у везу са Центром ѕа комуникације које је основало исто лице, тачније – лични пријатељ и радни колега министра.

Ефекти ове студије за афирмацију подршке омладинском раду у РС су никакви.

Новац је највећим дијелом кориштен за исплату десетина хиљада личних хонорара, тако да се може оправдано сумњати да се овдје ради о класичном „прању“ буџетског новца у износу од још 200.000 КМ.

Исто се десило са студијом из 2009. године – “Пројекат: Подршка омладинских организација и рад на стандардизацији омладинског рада“ за које је Министарство за породицу, омладину и спорт платило 294.000 КМ, као и са студијом из 2008. године – „Пројекат потребе мобилности и учешће младих у афирмацији омладинског рада и организовања у РС“ за које је Министарство за породицу, омладину и спорт платило 199.000 КМ.

Тиме износ пројеката за младе, од којих млади нису имали никакву корист, износи укупно 693.000 КМ!

Штета за буџет Републике Српске 200.000 КМ или бесповратног подстицаја скоро 2.000 КМ за 100 школа спортова у цијелој РС

 *У прилогу ових тврдњи је Извјештај о ревизији финансијских извјештаја Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске за период од 01.01. до 31.12. 2009. године гдје су изнесене тврдње и запажања ревизора о овом пројекту.

MPOS 2009 – revizorski izvjestaj

Повезане вијести: