http://pdp.rs.ba/afera-144-vlada-srpske-krije-za-sta-daje-skoro-cetiri-miliona/

Партија демократског прогреса очекује од надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Тражимо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „144
Тајни подаци о јавним парама

Министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић потврдио је да Влада Републике Српске не жели да достави податак  колико новца  из буџета је исплаћено консултантским кућама TheLaurus Consulting Group, Picard Kentz&Rowe, The Myrmidon Group LLC, Innovative Global Initiative and Solutions LLS, Quinn Gillespie and Associates и Dewey LeBouef.

Партија демократског прогреса је инсистирала да добије одговор колико је свака од ових кућа добила појединачно новца, за које тачно намјене и какви су ефекти утрошака.

Министар Клокић је, пак, инсистирао на томе да уговори закључени са овим кућама носе ознаку тајности, али се Влада правда чињеницом да подршка стручњака са великим искуством у области међународног права значајно доприноси правовременом информисању и реаговању на политичка, друштвена и економска збивања у Републици Српској, БиХ и свијету. И то је све што грађани могу да сазнају о својим парама.

ПДП напомиње да је у прошлој години за ову намјену утрошено 2 милиона и 864 хиљаде марака, а за ову годину је планиран утрошак у износу од 3 милиона и 920 хиљада марака.

Зато смо у посланичком питању тражили конкретне информације и ефекте које је произвела сарадња са овим кућама, али је министар у писаном одговору одбио да саопшти податке!

Повезане вијести: