http://pdp.rs.ba/afera-141-skrbic-preko-sanitetskih-vozila-ostetio-budzet-za-4-miliona-km/

Партија демократског прогреса очекује од надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Тражимо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

 

АФЕРА „141
Набавка санитетских возила

 

Министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић приморао је 2009. године здравствене установе (болнице и домове здравља) да купе 80 санитетских транспортних возила за здравствене установе у Републици Српској, чиме је оштетио буџет за најмање четири милиона марака.

Директорима домова здравља и болница наређено је да по цијени од 97.000 КМ купе врло чудна возила, јер је у њима “фордов” мотор, а каросерија “ивеко”. За ту куповину затражено је да се задуже код банака, јер другачије не могу сервисирати обавезе, а код ауто-кућа је лако било провјерити да је у то вријеме најскупље возило „фордове“ марке коштало највише 27.000 евра.

Аутомобили немају одговарајућу амортизацију, а унутра је убачен само лежај и боца са кисеоником због чега болесници имају огромне проблеме.

Овом набавком оштећен је здравствени сектор Републике Српске за око четири милиона КМ.

Повезане вијести: