http://pdp.rs.ba/afera-133-igranje-regulacionim-planom-banjaluku-kosta-milione-maraka/

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „133“
Регулациони план Бањалуке – стадион Борац

 

Након што је 2009. године амбициозно представљен пројекат изградње сензационалног пословно-спортско-туристичког комплекса од 100 милиона марака на мјесту Борчевог стадиона у Бањалуци, бањалучка градска власт је аутоматски измијенила регулациони план по којем градски стадион „Борац“ више не постоји.

Међутим, само неколико скупштинских сједница касније та иста градска скупштина донијела је одлуку о ЗАДУЖЕЊУ од 1,5 МИЛИОН МАРАКА за изградњу сјеверне трибине за стадион „Борац“!

Наравно да у стадион треба уложити новац, али је чињеница да се овдје ради о бахатости градске власти са сумњивом позадином.

Наиме, сам пројекат, који никад није реализован – анализе и остала чудеса, а који подразумијева изградњу трга, зграде парламента, хотела, конгресног центра – коштао је неколико десетина хиљада марака.

Међутим, бањалучка градска власт, без имало срама, пљунула је на своје суграђане и неодговорно трошећи новац, без икаквог плана, поново их задужила.
Дакле, регулационим планом који су усвојили само коју скупштину раније, нови стадион би требало да никне у другом насељу – Бањалучко поље, али се СНСД и њихови коалициони партнери нису либили да улажу паре у стадион којег су избацили из градског регулационог плана.

ПДП је у више наврата тражио одговоре на питања колико је новца бачено на пројекат, али нисмо успјели да добијемо одговор.

Ово је срамота, бахато трошење новца, обмана грађана, али и очигледна уплетеност у корупцију за коју неко мора да одговара.

Повезане вијести: