http://pdp.rs.ba/afera-128-gdje-je-nestala-mini-mljekara-na-manjaci/

Партија демократског прогреса очекује од надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Тражимо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „128
„Мини мљекара на Мањачи“

Кад је „Бањалучка мљекара“ отета Бањалуци и премјештена у Александровац (о чему смо већ писали у афери 90), бањалучка градска власт је слагала своје пољопривреднике да ће им отворити мини-мљекару на Мањачи.

Да би их умирили, јер су до тада дистрибуирали млијеко „Бањалучкој мљекари“, израчунали су да по њих неће бити никакве штете, јер ће у оквиру Центра за развој села Бањалука, у Развојном едукативном центру, бити отворен погон који ће откупљивати њихово млијеко.

Та прича је кориштена као седатив за вријеме премјештања мљекаре, уложен је новац и започета је градња. Међутим, чим је „Бањалучка мљекара“ напустила Бањалуку, та прича је стала.

ПДП је у неколико наврата тражио званичну информацију о томе колико је новца уложено у овај пројекат и зашто мљекара никад није заживјела.

Пројекат је најављиван као развојни, а из свега су бањалучки пољопривредници изашли насамарени.

У оснивање и припрему за отварање отишло је, неспорно, много новца, али ми никада нисмо добили званичну информацију.

ПДП поново пита: зашто је власт слагала грађане, колико новца је потрошено за пројекат и зашто мини-мљекара никада није заживјела?

Повезане вијести: