http://pdp.rs.ba/afera-120-pasarela-na-starchevitsi-ne-mozhe/

Партија демократског прогреса очекује од надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Тражимо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

 

АФЕРА „120
Пасарела на Старчевици

Град Бањалука је, у мноштву потеза који се неспорно везују за евидентан криминал и корупцију, и изградњом пасареле у бањалучком насељу Старчевица показала апсолутно недомаћински однос према градском буџету.

Немогуће је да је изградња једне пасареле, код Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бањалуци, могла да кошта 2,2 милиона КМ! Да би зло било веће, пасарела, чија је градња завршена у октобру 2009. године, неколико пута је била поплављена, а већ је спремна и за реконструкцију.

Основни проблем је што је власт, под изговором осигуравања безбједности становника Старчевице, потрошила невјероватан износ, а није ријешила проблеме са којима се суочава то насеље.

Основна школа „Бранко Радичевић“, због које је пасарела, наводно, и направљена, најпретрпанија је школа у Бањалуци. Дјеца из овог насеља иду у неколико смјена у школу, јер их има превише, а школа, чији су капацитети у међувремену проширивани, и даље нема мјеста.

Похађа је 1.600 дјеце, који чекају прерасподјелу у двије школе у насељу Обилићево – „Петар Петровић Његош“ и „Доситеј Обрадовић“, те једну у насељу Врбања. Дакле, изградњом прескупе пасареле проблем који имају дјеца у бањалучком насељу Старчевица није ријешен.

Осим тога, на скупој пасарели направљено је и изузетно лоше архитектонско рјешење за инвалиде.

Партија демократског прогреса је и тада упозоравала, а и данас указујемо на катастрофалан однос према новцу пореских обвезника.

Одговорно тврдимо да се за 2,2 милиона КМ могла направити додатна школа и вртић, те подземни пролаз, који би ријешио проблем безбједности.

Једна пасарела не може толико да кошта и за то власт у Бањалуци треба да одговара.

Повезане вијести: