http://pdp.rs.ba/afera-11-jedno-sportsko-veche-i-kontse/

Партија демократског прогреса очекује од cвих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.
 

АФЕРА „Једанаест“

„Спортско вече за 580 000 КМ“

 

Каква је корист од манифестације “Ноћ свјетских шампиона“ за које је Министарство за породицу, омладину и спорт 2008. године платило 580.000 КМ? ПДП пита – да ли су издавани фискални рачуни и колико је корист од овог пројекта имала Република Српска?

Штета за Републику Српску 580. 000 КМ или финансијска подршка  у износу од по 5.800 КМ за 100 аматерских спортских клубова у РС

Иако је тражено од Министарства за породицу, омладину и спорт информација о утрошку средстава за ову „спортску манифестацију“ коју је подржало и неколико јавних предузећа, те град Бањалука, до дана данашњег нема одговора шта је то коштало више од пола милиона КМ, а плаћено је из буџета РС.

Познато је да је фискализација започела годину дана раније и да је обавеза организатора да кроз наплату улазница евидентира приход од продаје. Нијемо је остало и Министарство финансија на упит колико је уплаћено од улазница и осталих прихода по основу ПДВ-а и колико је Република Српска наплатила пореза за овај грандиозан догађај.

Невјероватно је да су се оволико велики износи уплаћивали за само један вечерњи борилачки меч и концерт, а да нема прецизног извјештаја нити износа пореске користи за буџет.

*У прилог овој тврдњи је Извјештај о ревизији финансијских извјештаја Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске за 2008. годину.
Izvještaj o reviziji MPOS 2008

Повезане вијести: