Live stream | Уживо

Партија демократског прогреса ће сва обајештења, изјаве и хитне конференције за медије настојати да прати преко live stream-a како би њени чланови, симпатизери, гласачи и остали грађани Републике Српске били адекватно и директно упознати са поруком ПДП-а и њених представника.
НАШ ТИМ

Бранислав Бореновић
Бранислав Бореновић
ПРЕДСЈЕДНИК ПДП
Бранислав Бореновић је предсјендик и суоснивач Партије демократског прогреса и посланик у Народној Скупштини Републике Српске.
Младен Иванић
Младен Иванић
ПОЧАСНИ ПРЕДСЈЕДНИК

Датум рођења: 16.09.1958

Српски члан Предсједништва БиХ

Мирослав Брчкало
Мирослав Брчкало
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР

Мирослав Брчкало рођен 16.06.1981. са пребивалиштем на Палама. Стручна спрема – ВСС, Изборна јединица -8

Игор Црнадак
Игор Црнадак
ПОТПРЕДСЈЕДНИК ПДП
Датум рођења:  28.07.1972
Мјесто рођења: Задар
Пребивалиште: Бања Лука

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ

Славиша Марковић
Славиша Марковић
ПОДПРЕДСЈЕДНИК ПДП

Славиша Марковић рођен 21.09.1980. са пребивалиштем у Бијељини. Стручна спрема – ВСС, Изборна јединица – 6

Милан Шврака
Милан Шврака
ПОСЛАНИК НСРС

Милан Шврака рођен 23.03.1962. са пребивалиштем у Градишкој. Стручна спрема – ВСС (доктор медицине), Изборна јединица – 2

Зоран Пологош
Зоран Пологош

Зоран Пологош рођен 06.04.1969. са пребивалиштем у Требињу. Стручна спрема – ВСС, Изборна јединица – 9

Перица Бундало
Перица Бундало

Перица Бундало рођен 23.07.1958. са пребивалиштем у Козарској Дубици. Стручна спрема – ВСС, Изборна јединица -1

Партија демокраtсkog прогреса је објавила 150 афера за које сматра да су посљедица криминалног и корупционапког дјеловања власти у Републици Српској. Ове афере дају одговор на питање гдје су силни новци који су нестали из буџета Републике Српске, зашто је животни стандард у РС најнижи у региону, због чега смо најзадуженије друштво у Европи, ко је одговоран за високу незапосленост и многе друге проблеме. Тражимо од истражних органа да ове случајеве процесуирају и предају правосудним институцијама како би правда била заодвољена а народ у Републици Српској почео боље да живи!
Укратко о ПДП
Ко смо?

Шта смо?

Гдје смо?

Шта желимо?

Партија демократског прогреса (ПДП) је парламентарна странка у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Њен оснивач је Младен Иванић, бивши предсједник Владе Републике Српске (2001-2003) и бивши министар иностраних послова у Савјету министара Босне и Херцеговине (2003-2007). Садашњи председник Бранислав Бореновић је преузео водство партијом 28. новембра 2015. године.

Партија демократског прогреса (ПДП) је политичка организација слободних и одговорних чланова која дјелује на територији Републике Српске и Босне и Херцеговине. Циљ ПДП-а је изградња слободног, демократског, отвореног и цивилног друштва, интегрисаног у заједницу европских народа и држава, заснованог на парламентарној демократији, владавини права, тржишној економији и остварењу основних људских права и слобода. ПДП дјелује на територији Републике Српске и Босне и Херцеговине и опредјељена је за јачање свог утицаја и у европским политичким институцијама, кроз активности у оквиру Европске народне партијe (EPP) чији је члан, као и других организација сличне програмске оријентације.

Партија демократског прогреса своје политичко и друштвено дјеловање темељи на вриједностима као што су:
очување дејтонског уређења БиХ са два равноправна ентитета, Република Српска и Федерација БиХ и три конститутивна народа: Срби, Хрвати и Бошњаци;политичка, економска и социјална стабилност РС; широке демократске слободе; постојање правне државе и владавине права, једнакост пред законом свих грађана РС, солидарност и достојанствен живот свих грађана РС.

Идеологија - Конзервативизам
Политичка позиција - Десни центар
Међународно чланство - Међународна демократска унија (International Democrat Union, IDU)
Европска странка - Европска народна партија (European People's Party (EPP))

Програмски, политички и морално, ПДП тежи остварењу слљедећих циљева:
Заштита уставних надлежности РС, деблокада рада институција у РС и БиХ, привлачење страних инвестиција, економски развој РС и смањење незапослености, заштита домаћег тржишта и производње, борба против криминала и корупције, смањење јавне потрошње, заустављање задуживања РС, реформа образовног, здравственог и пензионог система, правосуђа, стицање кандидатског статуса БиХ и РС у ЕУ, повећања наталитета, задржавање младих на овим просторима, заштита социјално угрожених, заштита бораца, инвалида рата и породица погинулих, ревитализацији културе, јачање спорта, спортских савеза и клубова, објективно и непристрасно информисање грађана, јачање ПДП-а@PDP_RSrpska


#Crnadak се сусрео сa Rex Tillerson : Сарадња са САД приоритет БиХ | Партија демократског прогреса https://t.co/IVcWp4sj44
h J R
@PDP_RSrpska
.@BBorenovic са француском амбасадорком Клер Бодони | Партија демократског прогреса https://t.co/XucxHU2xMA
h J R
@PDP_RSrpska
RT @Irma_A_P: US Secretary of State Rex Tillerson meets #Bosnia's Foreign Minister Igor Crnadak at the Meeting of the Ministers cc @PDP_RSr…
h J R
@PDP_RSrpska
ГАЛЕРИЈА