http://pdp.rs.ba/9806-2/

„Источна Илиџа остаје слободна територија, а након 2. октобра ослободићемо и Источно Ново Сарајево!“, поручио је са трибине у Источном Новом Сарајеву предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Уз громогласне овације, Бореновић је нагласио да ће стари и нови успјеси у Изборној јединици 8 бити само увод у велике промјене у власти Републике Српске.

Са величанствене трибине у Источном Сарајеву, мјесту рођења Републике Српске, поручено је да ће нови начелници Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева бити Маринко Божовић и Славко Тошовић.

Трибини су, осим Бореновића, присуствовали Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ и почасни предсједник ПДП, Мирослав Брчкало, генерални секретар ПДП и шеф клуба посланика ПДП-а у НСРС, Младен Босић, предсједник СДС, Драган Мектић, министар безбједности у Савјету министара БиХ, Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ и Вукота Говедарица, шеф клуба посланика СДС-а у НСРС и Дарко Бабаљ, делегат у Дому народа БиХ.

Младен Иванић, почасни предсједник ПДП-а, позвао је све да изађу на референдум 25. септембра. Након тога, рекао је Иванић, имамо начин и да вратимо ово што су нам ови одузели – химну „ Боже правде“ и грб Немањића.

Иванић је позвао грађане да изађу на изборе: „Подржите Славка, подржите Маринка! СДС, НДП и СРС имају квалитетне листе, подржите их. Али прије свега подржите оне који су ми најближи срцу, мој ПДП“, рекао је Иванић.

Раде Ћосовић, носилац листе ПДП-а Источна Илиџа осврнуо се на неправедан однос Владе Републике Српске и Јавног сервиса према Источној Илиџи и Источном Сарајеву. И поред тога, ова општина и Град су примјери успјешних локалних заједница. Позвао је присутне да гласају за листу ПДП-а и кандидата за начелника Источне Илиџе Маринка Божовића.

„Ја знам шта ће бити 3.октобра и сада ћу вам рећи, иако РТРС можда то неће објавити. Нови начелник Источне Илиџе је Маринко Божовић!“, поручио је Ћосовић.

Сава Шкрба, носилац листе ПДП-а Источно Ново Сарајево рекао је да ће власт у Источном Новом Сарајеву у наредном четворогодишњем мандату чинити Савез за промјене на челу са новим начелником Славком Тошовићем и учинити за ову општину све оно што је пропуштено у протеклом периоду.

 

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно