http://pdp.rs.ba/9650-2/

На трибини у Агином Селу представљен je програм ПДП-а „За бољу Бањалуку“. Окупљеним грађанима су се обратили кандидати ПДП-а за одборнике у Скупштини града Бањалука и кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић.

Предсједник Градског одбора ПДП-а и носилац листе Зоран Талић је у свом обраћању грађанима Агиног Села издвојио из програма планове за формирање откупних станица за пољопривредне производе и отварање млијекомата, како би пољопривредници са подручја града Бањалука имали загарантован пласаман својих производа на тржиште.

Кандидат ПДП-а из Агиног Села и некадашњи одборник у Скупштини града, Живко Радоњић је рекао да је Агино Село запостављено од стране градске управе у протеклих 8 година, откако нема свог представника у градској скупштини. Кандидат ПДП-а Предраг Милошевић, дипл. инж. Шумарства говорио је о плановима за рационалније и ефикасније искориштавање шумског богатства, којим обилује МЗ Агино Село и сусједне мјесне заједнице, а од чега њихови становници данас немају готово никакве користи.

О запостављености од стране актуелне власти и тешком животу становништва овог простора говори и податак о драстичном смањењу броја уписаних ученика у основну школу у Бочцу.
Кандидаткиња ПДП-а Милка Аћић горући проблем депопулације овог простора илустровала је податком да је ове школске године уписан само један ученик првог разреда у подручном одјељењу њене школе у Бочцу, које покрива двије мјесне заједнице: Бочац и Агино Село.

По завршетку трибине у Агином Селу, делегација Градског одбора ПДП-а одала је почаст погинулим борцима Војске Републике Српске из овог мјеста, положивши вијенац испред спомен плоче са њиховим именима.

Повезане вијести:

ПДП