http://pdp.rs.ba/892/

Предсједник Партије демократског прогреса и кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је у Приједору да ће Републику Српску чувати мудрошћу, знањем и искуством, те да она с њим може бити стабилна и сигурна.

Лидер ПДП-а истакао је да интересе Републике Српске у Предсједништву БиХ може далеко боље бранити од Жељке Цвијановић, образложивши да је она „почетник у тим односима и да се не може равноправно носити са потенцијалним члановима из бошњачког и хрватског народа“.

Увјерен сам да се у БиХ, умјесто сукоба, може ући у нормалну сарадњу, нормално доношење одлука, а то можемо уколико оставимо по страни све ствари о којима имамо различите ставове, и прихватити се ствари и тема око којих можемо постићи концензус. Приоритети нам требају бити стварање услова за привлачење озбиљних страних фирми и инвестиционих улагања, што ће нам омогућити не само побољшање запослености, него и излазак БиХ из садашње изолације рекао је Иванић.

Иванић је увјерен и да ће нови састав Вијећа министара БиХ и Предсједништва БиХ ући у бољу комуникацију са окружењем и свијетом, те да ће то бити од користи за РС.

Он је поручио да грађани треба да схвате како на предстојећим парламентарним изборима не гласају за политичке партије, него за себе и ситуацију у којој ће се у наредне четири године налазити.

Никад нисам чуо да они који су незадовољни влашћу гласају поново за њу, изузев ако није посриједи страх, а 75 посто грађана у РС незадовољно је садашним стањем у којима се налазе они и РС. Владајућа коалиција им нема ништа ново понудити, јер што је имала, то је и урадила, а са оним што је урадила не можемо никако бити задовољни – сматра Иванић.

Политика којом ПДП излази на парламентарне изборе, а којој су приоритети економија, односно сварање услова за брже запошљавање, борба против корупције, која је највећи проблем у РС и доношење читавог низа законских мјера који то треба да омогуће и заштиту дијела социјалних категорија, обећава добре изборне резултате у Приједору, али и у Републици Српској – нагласио је Иванић.

Такође, чињеница је да су многи Приједорчани разочарани у Демократски народни савез (ДНС) јер су препознали ову партију као „приљепак власти“ у служби Милорада Додика. То ће бити додатни разлог што ће на парламентарним изборима грађани гласати за ПДП и у овом граду биће освајено три до четири хиљаде гласова.

Иванић је скренуо пажњу на то да се не смије насјести на генералну оцјену како су сви политичари исти.

Републици Српској има политичара који нису промовисали тајкуне, нису запошљавали своје уже и шире чланове породице у институције власти или у предузећа у којима као носиоци власти имају учешће и утицај, нису додјељивали својим најближим члановима породице вишемилионске кредите, те немају некретнине велике вриједности у РС и земљама у окружењузакључио је предсједник ПДП-а Младен Иванић.