http://pdp.rs.ba/15639-2/

Представнице Форума жена Партије демократског прогреса, данас су у Бањалуци разговарале са предсједником партије Браниславом Бореновићем и члановима Главног одбора Јеленом Тривић и Драшком Станивуковићем, о предностима и могућностима побољшања новог Закону о дјечијој заштити.

Форум жена ПДП подржава увођење материнског додатка за незапослене мајке ‎у износу од 405 КМ како је предвиђено новим Законом о дјечијој заштити, али тражи да се исправи дискриминација у поступку остваривања права на матерински додатак за мајке које су родиле дјецу у овој и прошлој години.

Форум жена сматра да је амандмански могуће побољшати Закон о дјечијој заштити и у право на матерински додатак увести мајке које би оствариле право на додатак у периоду од дана ступања на снагу закона до навршених 12 мјесеци дјетета, односно 18 мјесеци за треће и свако наредно дијете и за близанце.

На овај начин би се значајно побољшао закон, исправила неправда према незапосленим мајкама коју су родиле дјецу у 2017. години и ‎другој половини 2016. године, а додатна средства за ове намјене је могуће обезбједити из буџетске резерве за 2018. годину.

Повезане вијести:

ПДП