http://pdp.rs.ba/15463-2/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је данас неко мора да одговара, јер луксузна зграда Владе Републике Српске у Бањалуци прокишњава, а још није ни отплаћена.

Истакао је да се поставља питање одговорности за пропусте, али и указао да је неприхватљиво да новац грађана Републике Српске иде на поправку пропуста који су очито причињени током изградње зграде Владе РС.

“Невјероватно је да се на овој инвестицији, у коју су отишло неколико стотина милиона КМ, након неколико година показују бројни пропусти. Мора се утврдити одговорност надзорног органа током радова на згради Владе РС”, рекао је Бореновић данас у изјави новинарима.

Муке Влади задаје киша, па је почетком мјесеца расписана јавна набавка вриједна око 50.000 КМ, како би пропусти на око 200 милиона марака вриједној згради били ријешени на терет пореских обвезника.

За зграде, које су усељене у новембру 2007. године и које су коштале 200 милиона КМ, тек је истекао десетогодишњи гарантни рок, а Влада већ мјесецима тражи најбоље понуђаче који би ријешили ове проблеме.

Бореновић и почасни предсједник ПДП Младен Иванић данас присуствују и Бањој Луци отварању Политичке академије у организацији те странке.

ПДП је, каже Бореновић, спреман да у политици дају шансу новим људима, стручним и одговорним, који желе да ријеше проблеме у друштву и раде на снажнијој РС.

ПДП