http://pdp.rs.ba/14828-2/

Предсједник бањалучког Градског одбора ПДП-а Игор Црнадак тврди да је СНСД подржао кандидатуру Мостара за Европску пријестоницу културе 2024. године и позива градоначелника Бањалуке Игора Радојичића и СНСД да повуку ову подршку.

“Та подршка је шамар и понижење Бањалучанима и овом граду чији је градоначелник из СНСД-а и чија скупштина има највише одборника из СНСД-а, а ипак је та странка одлучила да ради за интересе неког другог града”, рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је Предсједништво бањалучке Градске организације ПДП-а подржало кандидатуру Бањалуке за Европску пријестоницу културе 2024. године и позвао градске власти да на томе заједно раде и да све ресурсе ставе у ту функцију.

Црнадак је додао да је подршка кандидатури Мостара уједно и потврда да “СНСД ради за хрватске интересе” и овај пут “то ради директно против свог народа, Републике Српске и Бањалуке”.

Он је рекао да је вијест објављена у “Вечерњем листу” у којој се наводи да је СНСД дао подршку Мостару провјерена и да су у ПДП-у добили “поуздану информацију да је човјек из СНСД-а био присутан на том састанку и да постоји писана сагласност ове странке да буде подржан Мостар”.

Повезане вијести: