http://pdp.rs.ba/14507-2/

Душко Шњегота и његов замјеник су врло коректно и професионално радили свој посао. Очито је да то некоме није одговарало, рекао је за “Блиц“ предсједник Одбора за ревизију Народне скупштине Републике Српске Зоран Пологош, након што су ревизори јавног сектора РС поднијели оставке.

„Овдје је истина само једна. Господин Шњегота је нашао непокривени буџетски дефицит од 175 милиона КМ, а не 45 милиона како је приказала Влада РС. То је оно што је прелило чашу“, тврди Пологош.

Пологош истиче да не вјерује у образложење оставке.

„Апсолутно не вјерујем у оно што су навели. Оставке су биле изнуђене, вјероватно су били изложени јаким притисцима. Према Закону о ревизији, нису могли да буду смијењени, јер је то могуће ако дуже од шест мјесеци не обављају посао или ако буду затечени у кршењу закона. Према томе, оставка је била једина могућност“.

Одбору за ревизију су везане руке, истиче он.

„Према процедурама, све иде у Народну скупштину. Они су поднијели оставке и наравно да ће их прихватити већина предвођена СНСД-ом“, јасан је предсједник Одбора за ревизију.

Пологош је истакао да је Шњегота обављао посао професионално и коректно, а да ће на његово мјесто доћи неко ко ће бити подобан владајућој структури.

„На мјесто Шњеготе и Пејића већина предвођена СНСД-ом изабраће онога ко ће да пласира само њихову истину“, закључио је Пологош.

ПДП