http://pdp.rs.ba/11469-2/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић организовао је у Сарајеву пријем у поводу православног Божића на којем је присуствовао велики број званица из политичког, дипломатског и културног живота.

У свом обраћању је потврдио како Божић није само празник љубави, мира и породице него и дан када се обиљежавају универзалне вриједности мира и љубави за све људе и сва времена.

„Заједништво, мир и љубав као вриједности које доноси Божић посебно су значајни у БиХ. Историја, а посебно новија, научила нас је шта се догађа када нестане ових вриједности, а завладају мржња и раздор и наступи рат. У тим приликама страдају само обични људи и њихова патња бива огромна„,

нагласио је Иванић у обраћању на пријему који је организовао поводом православног Божића.

Он је вечерас додао да је потребно заједничко супротстављање злу тероризма, као и да се учини све да нестану апокалиптичне слике терористичких напада који пријете да паралишу савремену цивилизацију.

„Нема ниједне земље која је сама за себе у стању да се носи са овим злом. Само заједно уједињени око основних људских вриједности можемо добити ову битку„, истакао је Иванић

Он сматра да је због тога потребно покушати учинити све, свако са своје стране, да буде мање сукоба и свађа, а више толеранције и договора.

„Увјерен сам да можемо постепено градити веће међусобно повјерење и чинити БиХ не идеалном али сигурно бољом земљом. То можемо заједно уз толеранцију и договор ако не будемо лагали једни друге нити заједницу у којој живимо“, рекао је Иванић.

Свим Србима у Републици Српској, као и српском народу у Федерацији БиХ, Србији, Црној Гори и дијаспори, те осталим православнима у БиХ и широм свјета, Иванић је пожелио да предстојеће божићне празнике проведу са својим најближим у добром расположењу и да барем тада забораве на све недаће.

Пријему су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, чланови Предсједнништва БиХ Драган Човић и Бакир Изетбеговић, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, те представници друштвеног и вјерског живота у БиХ.

 

Повезане вијести: