http://pdp.rs.ba/10061-2/

/СРНА/ – Кандидат Савеза за промјене за начелника општине Калиновик Слободан Ђорем /СДС/ поручио је вечерас да ће се, уколико му грађани дају повјерење, фокусирати на изналажење нових радних мјеста и задржавање младих да не напуштају Калиновик.
„Уколико ми грађани дају повјерење, од општинског буџета бих направио развојни, а не потрошачки. Реализовао бих низ пројеката у области пољопривреде, инфраструктуре, дрвне индустрије и друго“, поручио је Ђорем.

Он је рекао да овај градић пропада економски, демографски и у сваком другом смислу и поред огромних ресурса којима располаже. Постојећа политичка ситуација, каже, води у амбис и треба је мијењати.
Према његовим ријечима, 95 одсто младих у Калиновику жели да напусти то мјесто јер немају перспективе, радних мјеста и не могу да заснују породице јер немају ни минумум економске сигурности.
„Структура становништва све више и више постаје старачка и радно неспособна“, нагласио је Ђорем.
Он сматра да актуелна власт у Калиновику није реализовала ниједан развојни пројекат, изузев неких ситних, малих козметичких пројеката, од којих становништво нема никакве економске користи.

Носилац одборничке листе ПДП-а на локалним изборима за Скупштину општине Калиновик Драган Бањанин рекао је да очекује да ова странка на предстојећим локалним изборима освоји два одборничка мјеста у локалном парламенту.

Према његовим ријечима, у врху приоритета ПДП-а на подручју Калиновика јесте запошљавање чиме би био спријечен одлазак младих са подручја општине.
„Велику пажњу посветићемо и развоју пољопривреде, јер се на овим просторима може живјети од тог ресурса. Наши циљеви су и смањење трошкове општинске администрације и криминала на подручју општине“, нагласио је Бањанин.

Повезане вијести:

ПДП

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно